The Shoeholic

All about shoes and alot more!

The sound of the day: Otis Redding - Try a little tenderness

Idag har jag utsett denna klassiska låt "Try a little tenderness" som The sound of the day. Pappa är en riktigt Motown lyssnar, så under barndomen har jag fått höra låtar från de kända artisterna från Motown. Från en av mina favorit grupper The Temmtations till Jackson 5. Otis Redding som sjunger just "Try a little tenderness" var en av medlemmarna just i The Temptations. Deras låtar kommer aldrig att dö ut, kommer spela Motown låtar för mina barn i framtiden.

Förresten om ni känner igen låten från någonstans men inte kommer på det. Då kan jag säga att ni kanske har hört den från Kanye Wests och Jay Zs låt "Otis" från plattan Watch the throne. Killarna har nämligen samplat just från låten "Try a little tenderness" av Otis Redding som är The sound of the day.



Otis Redding - Try a little tenderness

Är på hugget

Ällstå jag är på hugget. Hela dagen var jag deppig och nu har viden vänt. Ligger i sängen och har skrivit om mitt personliga brev och CV och ansökt olika jobb. Känner att det kommer att gå bra för mig, även om jag inte får mitt drömjobb just nu. Ett jobb är ett jobb oavsett var man jobbar med. Behöver ju en inkomst, kan liksom inte sitta hemma och vänta på mitt drömjobb. Får ju göra något vid sidan av medan jag fortsätter söka jobb inom radiobranschen. Kan inte sova pga att jag är på hugget efter ett nytt jobb.

I'm on fire!!!

Sökt jobb

Skickade iväg nyss min ansökan till morgonprogramledare för SR Halland. Får se hur det kommer att gå. Fick sommarjobb hos de som nyhetsreporter som jag var tvungen att tacka nej till. Folk undrar om jag ångrade för det beslutet och jag kan säga att jag inte har ångrat mig. Det var inte rätt just då. Jag orkar inte leva ett liv med "What if!. Varför ska man plåga sig själv med ångest och vad skulle ha hänt om jag gjorde si och så.

The sound of the day: Trey Songz - Can't be friends

Jag har aldrig förstått hypen med denna kille. Älskade hans debut singel "I gotta make it" men efter blev det ett riktigt platt fall. Men har sett killen musik har mognat (ordentligt om man tänker på vissa låtar). Gillar hans nya platta Passion, Pain & Pleasure. Tänker på att titeln på plattan beskriver hur livet är och platta är jävligt grym. Lyssnade på denna låt hela natten igår och idag och jag kan inte få nog av låten. Älskar stråkarna och piano spelandet. Detta är den bästa låten killen har gjort. Snubben jag snackar om är Trey Sonngz och låten "Can't be friends" är dagens The sound of the day! Enjoy my pepps.



Trey Songz - Can't be friends

Grå som betongen

Det gar vart en regning dag i Sthlm. Hösten är verkligen här och det gillar inte jag. Jag hamanr alltid i deppig mode så fort dagarna börjar bli korta och solen försvinner. Dagen har vart grå som betongen och jag känner mig grå med. Har tänkt mycket på framtiden och det skrämmer mig. Jag vill ha mitt drömjobb NU!! Men för att nå dit så måste jag jobba hårt och visa framfötterna.

Måste ha ett jobb så att jag kan få in en inkomst, skiter i att det inte är som jag har tänkt mig men så länge jag har en inkomst så kan jag gå till nästa steget i mitt liv. Hur som helst, ska sitta och skriva om mitt CV ikväll och imorgon är det en helt ny dag och då ska jag åka runt och dela ut mitt CV och hålla tummarna att någon nappar på den. Vill ju liksom hjälpa till här hemma hos mamma mm. Inshallah, kan bara hoppas.



Grå som betongförorten

The sound of the day: Plan B - Love goes down

Det var ett tag sen jag lyssna på Plan B. Förra året spelade jag sönder den här låten och det kommer jag säker göra denna vecka med. Älskar den killens röst, tycker att han ska hålla sig till sången och skita i rappen. Vad tycker ni om mitt val The sound of the day: Plan B - Love goes down? Kommentera gärna.



Plan B - Love goes down

Jakten efter en ny soffa börjar NU!

Åkte förbi och hämtade kära mamma från jobbet och åkte raka vägen till MIO. Har tjatat på henne att hon måste skaffa sig en ny soffa. Så nu börjar jakten på en ny soffa. Kan säga att jag hittade massor med fina soffor medan mamma var lite kräsen. Kan förstå henne, det blir inte en lätt jakt efter den perfekta soffan. Va tycks om de här sofforna?




The sound of the day: Lupe Fiasco feat. Trey Songz - Out of my head

Kom nyss ut från duschen och nu ligger jag i min sköna säng. Det bästa som finns är en renbäddad säng och va nyduschad. Kommer sova som en stock inatt. Funderar på vad morgondagen har att erbjuda. Hahaha hoppas på ett jobb ;P. Nä nu är det läggdags för lilla mig men innan dess så ska jag bjuda på The sound of the day som är Lupe Fiasco tillsammans med sångfågeln Trey Songz med låten Out of my head!! Njut av låten och passa på och lyssna på Lupe Fiascos nya platta Lasers, SJUKT GRYM!!




Lupe Fiasco feat. Trey Songz - Out of my head

PARIS!!!!

Jag älskar PARIS!!! Människorna, staden, miljön, maten, allt var underbart. Men det bästa måste vara sällskapet, tjejer ni gjorde resan. Detta måste vi göra om, vad sägs om Barcelona blir nästa resa? Förresten lyssna inte på folk som säger att fransmännen är osociala, otrevliga mm. Det är ren BULLSHIT!! Möte inga otrevliga människor tvärtom, de var hur hjälpsamma som helst. Ni måste åka dit om ni inte redan har gjort det. Tjejer jag säger som Veronica Maggio: Vi kommer alltid ha Paris!!!

I'm back - Ny design, nya mål och nya utmaningar!

Shooo Allihopa!

Nu är jag tillbaka igen. Skönt att kunna skriva igen efter sommaruppehållet, fixat en ny design till bloggen och har massor att berätta för er här på bloggen. Nu när hösten har kommit med storm steg så har jag nya mål i livet och nya utmaningar. Ska först skaffa ett jobb (helst inom radiobranschen), ta tag i träningen igen (målet är att gå ner några kilon men viktigaste är att ha en bra hälsa och äta regelbundet) och möta nya utmaningar. Ser framemot detta och så kommer jag självklart att lägga upp The sound of the day!


Hoppas ni får en härlig höst!!

110911

010911: Året och dagen som förändrade världen. 11 september som blev dagen alla kommer att minnas. Just denna dag gick jag första året på Hässelby gymnasium. Alla i klassen hade lärt känna varandra. Vi hade gympa lektion i simhallen i närheten där jag bodde. Så fort lektionen var över sprang jag hem. Tog av mig skorna och gick in i vardagsrummet. Jag märker att jag är den enda som är hemma. Sätter på tvn och går till köket för att fixa lite mellis. Tar med mackorna och glas juicet till vardagsrummet. Sätter mig på soffan och tittar på tvn. Det är 1:an jag tittar på och ser två torn, det kommer rök från den ena tornet. Tänker vad är det för film jag tittar på? Sappar till nästa kanal, 2:an visar samma bilder som jag nyss såg på 1:an. Sappar till 3:an, samma torn som de andra kanalerna. Går vidare till 4:an och det var ingen skillnad på den kanalen.

Då insåg jag att något hade hänt. Gårtillbaka till 1:an, nu såg jag en rullande text där det stod att att ett av tornet i World Trade Center i New York har blivit träffad av ett flygplan. Det var ett terrorattack!! Jag stod upp och fattade ingenting! Allt såg så overkligt ut, som tagen från en actionfilm. Just i det ögonblicket så träffas andra tornet av ett annat flygplan. Där stod jag i mitt vardagsrum helt ensam och såg när det andra tornet blev träffad. Jag frös till och förstod inte att något så hemskt skulle kunna hända. Och se alla hjälplösa New York borna, försöka överleva denna tragedi. Se de hjälplösa människorna som är fast i tvillingtornen. Se människorna hoppa från World Trade Center! Det var hemska bilder men det var verkligheten. Jag minns denna dag som om det var igår!!

110911: Tio år dagen!! Jag skriver detta inlägg för att hedra alla som drabbade av den fruktansvärda händelse. Jag kommer alltid att minnas denna dag som om det var igår. Tiden går fort men man glömmer aldrig!! Vi ska inte heller glömma att det var sex månader sen Japan drabbades av den hemska jordbävningen. Mina tankar går till alla människor som drabbades av World Trade Center, jordbävningen i Japan, alla muslimer som har fått lida med åren pga av 11/9, folket som kämpar för frihet i Libyen, mitt folk i Somalia som lider av svälten!! Inshallah Allah ge oss alla styrkan och hjälp de svaga!!